Riool Verstopt, Wat Te Doen En Wie Betaalt Wat? in de regio

Published Jul 02, 21
6 min read

Verstopping Riool Melden

Staat er wel water in het putje, of kunt u het putje niet vinden, neem dan contact met ons op, (026) 49 76 911.

Buiten kantoortijden meldt u verstoppingen van het gemeentelijk riool bij Van der Velden Rioleringsbeheer, (026) 32 15 316. Als u zelf een ander bedrijf inschakelt, worden de kosten (tot een maximum bedrag) alleen door ons vergoed als: De verstopping zich op gemeentelijke grond bevindt. De oorzaak niet te herleiden is naar uw eigen lozingsgedrag. Kosten voor het opzoeken van uw controleput worden niet door ons vergoed.

Uw Riool Verstopt

U kunt zelf heel goed verstoppingen voorkomen. Zorg dat luiers, maandverband, schoonmaakdoekjes, dweilen, borstels en dergelijke niet in de afvoer of het toilet terechtkomen. Maar ook etensresten, olie, vet, koffiefilters, kattenbakgrind of aquariumzand horen niet in de riolering. Als u dit in de gaten houdt, bent u verzekerd van een goede afvoer van uw afvalwater. Op de pagina Afval scheiden leest u welk afval u waar kwijt kunt.

Als het hard regent stroomt het riool al snel vol. Het regenwater zoekt zijn weg naar het laagste punt. Daar kunt u soms flink last van hebben. De straat kan een poosje vol water staan en soms stroomt water de tuin in. Hinder en overlast is vaak niet te voorkomen en in veel gevallen van korte duur. Operatie Steenbreek laat zien wat u zelf kunt doen om regenwater in uw tuin goed af te voeren. Zo helpt u het riool minder te belasten. Ons klimaat verandert en zware regenbuien zullen naar verwachting vaker voorkomen. Wij bereiden ons voor door het water, waar mogelijk, tijdelijk op te vangen.

Rioolverstopping, Rioolaansluiting

Daar zakt het water in de bodem of we voeren het af naar een sloot, als die in de buurt is. In sommige gevallen leggen we grotere rioolbuizen aan, maar dat is erg kostbaar en technisch niet overal mogelijk. Bekijk: Video Rioned "Water op straat na hevige regenval"Bekijk: Video Rioned "Het regent, het regent" .

Riool Ontstoppen? - Verstopte Riolering in de regioVerstopping In Uw Afvoer Of Riolering?
Rioolonderhoud Verstopping In de buurtRioolverstopping Wat Zijn De Kosten Om Het Te Verhelpen?

Verstopping op eigen (particulier) terrein, Geen vergoeding van kosten. Verstopping op gemeentegrond, De kosten voor het vrij graven van de controleput op het eigen terrein worden vergoed tot een maximum van € 150,- (alleen als het om een verstopping op gemeentegrond gaat). U geeft de rioolschade met uw persoonlijke gegevens en onderleggers (zoals facturen, foto’s en andere bewijzen) door in een aansprakelijkstelling via het webformulier. Wij beoordelen dan uw aansprakelijkstelling. Een vergoeding is afhankelijk van de situatie op uw terrein. De gemeente betaalt de kosten voor het herstel van het gemeentelijke deel van het riool.

Rioolverstopping Melden

Dan bevindt de verstopping zich op uw eigen erf en moet u zelf ontstoppen. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Goede riolering zorgt voor bescherming van de volksgezondheid, de kwaliteit van de openbare ruimte en het milieu. Wij beheren de aansluiting van het riool vanaf de erfgrens van uw huis tot aan het riool. Op eigen terrein is de eigenaar zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

Rioolonderhoud

Is uw riool verstopt? Onderzoek dan eerst of het probleem op eigen terrein of op gemeentegrond zit. Door het ontstoppingsstuk te openen, kunt u controleren waar de verstopping zit. Er staat in het inspectieputje. De verstopping zit in het gedeelte op uw eigen perceel. U zorgt zelf voor de ontstopping van het riool. Er staat in het inspectieputje. Als het putje vol water staat, zit de verstopping in het gemeenteriool. Bel meteen met 14 030. Of buiten openingstijden 0900-8844 (de politie schakelt de gemeente in bij calamiteiten). U kunt het ook online melden. De gemeente zal deze verstopping verhelpen.

Onderstaande kaart toont de huisaansluiting naar uw perceel - Riool ontstoppen - Riolering verstopt. Het inspectieputje bevindt zich op een afstand van om en nabij een halve meter vanaf de erfgrens op uw eigen perceel en ligt op ongeveer een diepte van 80-100cm ter hoogte van waar de huisaansluiting (rode lijn) uw perceel op komt. Let wel: dit is de beste inschatting die we u kunnen geven. Het is niet met 100% zekerheid te zeggen dat de huisaansluitingen daadwerkelijk als weergegeven in de grond liggen. Aan deze rioolkaart kunnen daarom geen rechten worden ontleend. Als de plaats van het ontstoppingsputje niet bekend is, neem dan contact op met de gemeente via 14 030 of mail naar .

Verstopping Riool Melden

Op dit moment kunnen wij helaas niet de juiste gegevens op de rioolkaart tonen. Hierdoor duurt het langer voordat wij een reactie kunnen geven als u contact met ons opneemt - Riool verstopt? Snel opgelost! - Rioolverstopping wat zijn de kosten om het te verhelpen?. Excuses voor het ongemak.

Afvalstoffen En Riolering In de buurtRioolonderhoud - Wonen En Omgeving

Als de problemen zich op eigen terrein voordoen, moet u deze zelf door een bedrijf laten oplossen. De kosten komen dan voor uw rekening. Verstoppingen op gemeentegrond verhelpt de gemeente zelf. De gemeente controleert de aansluiting op de erfgrens en ontstopt deze gratis als de verstopping op gemeentelijk terrein zit. Eventuele gemaakte kosten voor het opgraven van het inspectieputje door een erkend loodgieters- of ontstoppingsbedrijf worden in dit geval vergoed tot een maximum van € 113,65 (tarief 2021). Let op: Indien u, bij een verstopping in het gemeentelijk riool, toch op eigen initiatief een ontstoppingsbedrijf benadert om de ontstopping te verhelpen, dan komen de kosten hiervan volledig voor eigen rekening.

Riool Verstopt, Rioolverstopping in de regio

Om een rioolvergunning voor een aansluiting op het gemeenteriool te krijgen moet u een aanvraag rioolaansluiting indienen. U kunt informatie opvragen over de aanleg en het beheer van het rioolstelsel. Dit kan handig zijn als u gaat verbouwen. De gemeente heeft van ongeveer 75% van de huizen de gegevens (digitaal) beschikbaar. Neem hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 030 of mail naar zeist@zeist. nl.

De kosten voor het beheer en het onderhoud van het riool betaalt de gemeente onder andere uit de opbrengsten van de rioolheffing - Hoe meld ik een rioolverstopping?. Dit is een gemeentelijke belasting die iedere inwoner jaarlijks betaalt. Voor het tarief is van belang of het een woning of een niet-woning is en of u eigenaar en/of gebruiker bent. De tarieven vindt u op de website van de Bghu.

Rioolonderhoud Verstopping In de buurt

Riool verstopt? Zit de rioolverstopping op uw eigen terrein? Dan schakelt u zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente. Wij herstellen de verstopping.Het water uit een toilet, douche en keuken loopt door het riool. Dit kan verstopt raken als er grote voorwerpen of vochtige wegwerpdoekjes (zoals vochtig toiletpapier) worden weggespoeld. Alles wat in de keuken door het zeefje in de spoelbak kan, mag in het riool zolang het maar geen schadelijke stoffen bevat. Chemicaliën zoals verf, medicijnen en chemisch afval worden vaak niet afgebroken waardoor ze ongezuiverd naar sloten en beken gaan.

More from Klusjesdienst

Navigation

Home

Latest Posts

Lekdetectie Nederland - Specialist

Published Jul 25, 21
6 min read